0570-651624

Payrolling

Het administratieve gemak van payrolling

Als een bedrijf afhankelijk is van seizoensgebonden of andere projectmatige activiteiten, het werk tijdelijk of structureel van aard is, dan biedt flexibel personeel uitkomst. Door een beroep te doen op het payrollconcept van IS&P, kan de klant de voordelen van het werken met eigen flexibele medewerkers combineren met het prettige gevoel dat alles op het gebied van administratie wordt geregeld. Geen risico’s van ziekte en leegloop en geen negatieve gevolgen van de Flexwet.

Vlekkeloze afwikkeling

Het administratief verwerken van personeel dat tijdelijk en/of een variabel aantal uren per week werkt, bijvoorbeeld oproep-of vakantiekrachten, is een vak apart. Door jarenlange ervaring in het verlonen van uitzendpersoneel, beheerst IS&P dit vak tot in de puntjes. Als de klant zijn flexibele personeel bij IS&P onderbrengt, kan hij er zeker van zijn dat de administratieve afwikkeling vlekkeloos verloopt.

Zorg en werk uit handen

Als een klant gebruik maakt van de payrollformule van IS&P, dan worden vrijwel alle zorgen en werkzaamheden uit handen genomen die komen kijken bij het verlonen van personeel. Denkt daarbij aan het opmaken van arbeidsovereenkomsten, melding aan het ziekenfonds, uitvoeringsinstellingen en verzekeraars en de maandelijkse verwerkingen van de gewerkte uren en de loonbetalingen. Het enige dat de opdrachtgever nog zelf moet doen is het invullen van een werkbriefje.

Geen risico

De Wet werk en zekerheid (WWZ) geeft na verloop van tijd recht op een vast arbeidscontract. Voor bedrijven is dit een groot risico want in veel gevallen zal de ondernemer de werknemers niet vast op de payroll willen hebben. Daarnaast heeft de Wet Poortwachter het financiële risico bij (langdurige) arbeidsongeschiktheid van werknemers sterk vergroot. Met het payrollconcept van IS&P heeft de klant met al deze risico’s niets te maken. Het financiële risico van ziekte ligt volledig bij IS&P. Alleen de gewerkte uren worden aan u als opdrachtgever doorbelast.

Het proces

Als de klant gebruik maakt van het IS&P payrollconcept, neemt de klant zelf de werving & selectie van het personeel voor zijn rekening, waarna het bij IS&P op de loonlijst komt. IS&P zal eerst een analyse maken van de contracten van uw huidige medewerkers. In veel gevallen kan het voor de werkgever aantrekkelijk zijn om ook die medewerkers als payrollkracht bij IS&P onder te brengen op basis van uitzending of op basis van detachering. Vanaf dat moment verzorgt IS&P -als werkgever- de verloning en neemt zij ook de daarbij behorende risico’s voor haar rekening. Flexibele krachten zullen in de meeste gevallen exact hetzelfde loon ontvangen als de eigen -vaste- medewerkers. Dit voorkomt onrust op de werkvloer.

Erkend leerbedrijf

Ervaren personeel

Vast & flexibel

Eigen wagenpark

Gereedschap & kleding

Personeel nodig? We helpen graag.

Direct contact

Copyright IS & P Interim Services & Projects B.V. | Downloads | Sitemap